Menu:

NIEUWS

VOLGENDE VOETBEDEVAART:

24 en 25 mei 2025.

Meer weten...Bijkomende info via ons secretariaat.

MUZIKANTEN:

Wenst u aan de voetbedevaart deel te nemen als muzikant, neem dan contact op met ons secretariaat

De bedevaartliederen digitaal.


Met dank aan Hendrik kan u hier onze bedevaartliederen nu digitaal vinden.

Klik op de afbeelding en u vindt de teksten van onze bedevaartliederen.De voetbedevaart, immaterieel erfgoed.

Beste vrienden,


Met dank aan de inspanningen van Omer, prijkt ook een foto van onze voetbedevaart op de affiches om immaterieel erfgoed te promoten. Alvast een bijkomende aanmoediging om als bestuur onze voetbedevaart meer dan ooit een toekomst te geven.


Verloren hesjes.

Beste bedevaarders, bij nazicht van de materialen bleken er nog enkele fluo hesjes met opdruk "BEDEVAART BOOM" te ontbreken. Moest er iemand nog een hesje in zijn bagage teruggevonden hebben, kan je dit melden via 476/47 62 01. We zorgen er dan voor dat het bij u opgehaald wordt. Alvast dank.


Zielenmissen.

Omwille van de jarenlange coronabeperkingen is er een grote achterstand opgelopen bij het aanbieden van de zielenmissen aan de nabestaanden van onze overleden leden. Het bestuur wenst vanaf 2023 over te gaan tot een gezamenlijke jaarlijkse zielenmis tijdens de dank- en herdenkingsviering, de week na ons bedevaartweekend. Wij trachten maximaal de nabestaanden hierover in te lichten, maar niet alle adressen van nabestaanden zijn bij ons bekend. Gelieve deze melding als kennisgeving te willen aanvaarden, wanneer u geen persoonlijke kennisgeving zou ontvangen.


Kaas- en wijnavond 25 mei 2019.

Het werd alweer een aangename avond, waarop voet- en busbedevaarders verbroederden met de sympathisanten. Na een mooie dankviering, met dank aan E.H. Schelstraete, onze bedevaartkapel, gesteund door de Koninklijke Harmonie Rupelzonen en in het bijzonder Maaike De Maeyer voor de hemelse gezangen, werd het tijd om de voeten onder tafel te steken. Vanachter een lekkere kaas- of vleesschotel en met een koel glas wijn of frisdrank in de hand werden vele bedevaartverhalen opgedist. We danken alle medewerkers, deelnemers en sympathisanten om er een bijzonder aangename meimaand, bedevaartmaand, van te maken.


Het bedevaartkruis, erfgoeddag.

Beste vrienden,

Het processiekruis van de bedevaart is terug van zijn uitstap naar Mechelen tijdens de erfgoeddag 2017.

Ons processiekruisbeeld werd geselecteerd om tentoongesteld te worden in het Hof van Busleyden te Mechelen, Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen

In de voorbereiding werden enkele zeer fraaie foto's genomen voor de erfgoedbrochure, die wij u niet willen onthouden.

LET OP. Deze foto's vallen onder het copyright en mogen dus niet gereproduceerd worden zonder toelating.

Museum Hof van Busleyden Foto: Dries Van den Brande


Renovatie processiekruis.

Beste vrienden,

Het processiekruis is terug in Boom, klaar om met Mia voorop te gaan tijdens de 207de voetbedevaart. Kunstateliers Slabbinck uit Brugge heeft bijzonder fraai werk geleverd om het bedevaartkruis zijn glorie van weleer terug te geven. Hieronder kan u het bedevaartkruis voor en na de renovatie bekijken.

Langs deze weg willen wij Cera en onze Nielse vrienden danken. Meer nieuws over het verder verloop van de restauratie kan u in de loop van de volgende maanden hier vinden.Broederschap is VZW geworden.

Tijdens de vergadering van 9 januari 2015 heeft het bestuur besloten dat de Broederschap omgevormd wordt van een feitelijke vereniging tot een VZW. De oprichtingsakte werd 24 april ondertekend. De statuten werden op 5 mei 2015 neergelegd en zullen dra in het Belgisch Staatsblad verschijnen.


Steungeld.

Beste sympathisanten,

Vanaf 2010 zal het steungeld verhoogd worden tot 2 euro per persoon om de stijgende kosten van het inrichten van onze voetbedevaart en de zielenmissen te kunnen blijven dragen.

Woont u in Boom, dan kan u er nog steeds voor kiezen dat de ophaling van de steungelden door onze ijveraars gebeurt. Woont u buiten de gemeente Boom dan vragen wij u de steungelden te storten op rekening van de Broederschap BE68 7310 1432 3134.


De ijveraars zullen u ook een uitnodiging tot betalen achterlaten, indien ze u meermaals niet konden bereiken.
Indien u dit wenst, bieden wij de mogelijkheid om voor meerdere jaren tegelijkertijd te betalen en de steungelden van derden, die op uw adres opgehaald worden, rechtstreeks bij hen te laten ontvangen.
Om het contact met onze leden niet te verliezen, zal u jaarlijks een brief toegestuurd krijgen waarin de activiteiten van de Broederschap worden bekendgemaakt.Terug naar boven