Menu:

NIEUWS

VOLGENDE VOETBEDEVAART:

24 en 25 mei 2025.

Meer weten...Bijkomende info via ons secretariaat.

MUZIKANTEN:

Wenst u aan de voetbedevaart deel te nemen als muzikant, neem dan contact op met ons secretariaat

Beste vrienden,

Af en toe neemt de Broederschap deel aan evenementen die door derden worden ingericht en voldoen aan de doelstellingen van de Broederschap. In 2014 namen we deel aan de Mariale Processie te Lede. Eerder waren we met een afvaardiging aanwezig tijdens de kaarskensprocessie te Scherpenheuvel in 2011 en de processie te Halle in 2010. Een kort verslag van beide evenementen vindt u hieronder. Laat ons echter starten met de beelden van de geslaagde kaas- en wijnavond ter gelegenheid van de 205de voetbedevaart.Kaas- en wijnavond op 24 mei 2014.

Beste vrienden,

Op 24 mei sloten we na een sfeervolle, druk bijgewoonde dankviering de bedevaartmaand af met een kaas- en wijnavond. 110 Personen hadden zich ingeschreven om bij een hapje en een drankje te genieten van een gezellige babbel en de eerste foto's van het voorbij bedevaartweekend. De bestuursleden en hun partners deden er alles aan om de sympathisanten te verwennen. Enkele sfeerbeelden van deze aangename afsluiting van een prachtige bedevaartmaand mei 2014.Processie Lede 2014.

Beste vrienden,

De Broederschap werd gevraagd op 4 mei 2014 het O.-L.-Vrouwbeeld van Boom door de straten van Lede te begeleiden tijdens de viering van 600 jaar Mariale feesten. Met 7 bedevaarders, begeleid door Geert als vertegenwoordiger van de parochie, trokken we naar de jubileumeditie van deze traditionele optocht. Mede door het prachtig lenteweer was het een overweldigend succes. Duizenden toeschouwers stonden soms rijen dik langs het parcours. Jan, Freddy, Geert, Hendrik, Swa, Omer en Kris zorgden er voor dat het loodzware Mariabeeld ten toon werd gesteld aan deze massa mensen. Een reportage in HLN , sfeerbeelden op de regionale TV en een reportage van Willy Annaert kan u via deze link bekijken. Fred en Omer zorgden voor enkele foto's van onze deelname aan deze mooie feesten.Kaarskensprocessie Scherpenheuvel 2011

Op 6 november vond te Scherpenheuvel de 383ste kaarskensprocessie plaats als afsluiter van het bedevaartjaar 2011. Op uitnodiging van de plaatselijke kerkgemeenschap nam een kleine delegatie van ons bestuur deel. Ook enkele van onze sympathisanten waren tijdens de zeer druk bijgewoonde processie en vieringen aanwezig. We mochten er ook delegaties uit o.a. Wilrijk en Arendonk ontmoeten. Hieronder vindt u enkele sfeerbeelden van de processie.


Er werd ook een video-opname gemaakt, volledig te bekijken op de site "Gloria tv". Wij hebben al een kort fragment geselecteerd voor u.

Sommige browsers ondersteunen dit filmpje niet. Klik dan op deze link om het filmpje te bekijken.Processie Halle 2010

Onze Broederschap werd gevraagd om op 23 mei 2010 het O.-L.-Vrouwbeeld van Boom mee te dragen in de processie te Halle. Ludo, Paul, Swa, Hendrik, Omer en Kris trokken op Pinksterzondag naar het centrum van BHV. In samenwerking met de afgevaardigden van de parochie Boom O.-L.-Vrouw, nl. Grace, Mathilange, Maria, Theresia, Rik en André, toonden ze het mooie beeld aan de duizenden toeschouwers, incl. Aartsbisschop Mgr. Leonard, die langs het parcours stonden.

Veel meer foto's kan u vinden op Seniorennet en op de site van de Processie van Halle vindt u meer info.

Terug naar boven