Menu:

NIEUWS

VOLGENDE VOETBEDEVAART:

24 en 25 mei 2025.

Meer weten...Bijkomende info via ons secretariaat.

MUZIKANTEN:

Wenst u aan de voetbedevaart deel te nemen als muzikant, neem dan contact op met ons secretariaat

FIETSBEDEVAART OKRA PARK OP 4 MEI 2024

Een dikke proficiat aan Ronny en Ward die de fietsbedevaart van OKRA Park voltooiden ondanks het wel erg barre weer. Het is altijd fijn hen te zien op onze rustplaats te Aarschot en uiteraard ook bij onze aankomst te Scherpenheuvel.


BUSBEDEVAART 2024

In 2023 was er slechts een beperkte interesse in de busbedevaart. De kosten voor de bus daarentegen blijven sterk stijgen. In 2024 is het tot ons spijt onmogelijk geworden om aan een democratische prijs een busbedevaart in te richten.

Voor info over de fietsbedevaart van de OKRA-afdeling H. Hart kan u bij het bestuur van OKRA terecht.


BUS- EN FIETSBEDEVAART OP 13 MEI 2023

Ondanks de inspanningen vanwege het bestuur, werd de busbedevaart niet het succes waarop zowel het bestuur als de ingeschreven busbedevaarders gehoopt hadden. Mogelijk liep de communicatie binnen het busbedrijf niet optimaal, waardoor afspraken die het bestuur met de busmaatschappij maakte door de chauffeur niet gerespecteerd werden.

We bieden onze verontschuldigingen aan aan alle deelnemers en in het bijzonder aan Achiel en gids Roel, die getracht hebben om de moeilijkheden toch nog binnen perken te houden.


Alvast proficiat aan de talrijke fietsbedevaarders van OKRA H. Hart die de voetbedevaarders te Aarschot en Scherpenheuvel een riem onder het hart kwamen steken.BUS- EN FIETSBEDEVAART OP 21 MEI 2022

Voor een nieuwe versie van onze busbedevaart is het nog wachten tot 2023. Voor een beslissing rond de fietsbedevaart is het wachten op de beslissing van het bestuur van OKRA H. Hart.BUS- EN FIETSBEDEVAART OP 18 MEI 2019

Onder een milde lentezon vertrokken 40 busbedevaarders richting Scherpenheuvel. Na een ontmoeting met de voetbedevaarders te Tremelo werden ze door Roel Jans door het Hageland geloodst. Vol enthousiasme vertelde hij over de vele, voor Bomenaars ongekende, uithoekjes van deze streek. Via o.a. de Donjon van Rotselaar, de kerk van Wezemaal, bedevaartsoord voor Sint Job, en de kapel O.-L.-Vrouw ter Stokskes reisden ze naar Scherpenheuvel door de fraaie natuur van het Hageland.

Tegelijk vertrokken vanuit de H.Hartparochie enkele moedige fietsers van OKRA richting O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel, genietend van de mooie lentedag.

Hieronder vindt u enkele foto's van de fiets-en busbedevaart 2019.

Met dank aan de fotografen om de bedevaarten te vereeuwigen.BUS- EN FIETSBEDEVAART OP 5 MEI 2018

In 2018 waren er zeven moedige fietsers van OKRA H. Hart die de tocht van Boom naar Scherpenheuvel maakten. Hieronder vindt u enkele foto's van de hand van DaniŽlle. Daarnaast was er in samenwerking met de Boomse OKRA's een busbedevaart met bijna 40 deelnemers, die in de voormiddag het volledig vernieuwde Damiaanmuseum te Tremelo bezochten. De deelnemers beleefden te Tremelo en Scherpenheuvel een mooie, zomerse dag.

BUS- EN FIETSBEDEVAART OP 20 MEI 2017

Ook dit jaar was er een bus- en een fietsbedevaart in samenwerking met de Boomse OKRA-afdelingen. Beide bedevaarten werden bij hun vertrek in Boom vergast op een fikse regenbui. Gelukkig klaarde het op en kon iedereen genieten van een mooie dag. De busbedevaarders werden door E.H. Paul Schelstraete, die 's avonds ook onze viering te Scherpenheuvel verzorgde, ontvangen in de Abdij van Averbode, waar hij een gesmaakte rondleiding verzorgde. Alvast enkele foto's van de 8 moedige fietsbedevaarders, met dank aan Luc en Hugo.