Menu:

NIEUWS

VOLGENDE VOETBEDEVAART:

13 en 14 mei 2023.

Meer weten...Bijkomende info via ons secretariaat 03/844.00.45

MUZIKANTEN:

Wenst u aan de voetbedevaart deel te nemen als muzikant, neem dan contact op met ons secretariaat 03/844.00.45

Sfeerbeelden jubileumfeesten 2009

Op 23 en 24 mei was het tijd om te vieren. Het begon al zaterdagochtend. Niemand had ooit kunnen dromen dat dit nog eens zou kunnen, maar Bart is erin geslaagd. De legendarische koets was coming home, althans voor een weekendje. Velen hebben rond of in de koets hun verhaal vol nostalgie nog eens kunnen doen. Hun herinneringen waren levendig en hun verhalen vaak adembenemend mooi. Die goeie oude tijd toch....

's Avonds was er de sfeervolle dankviering in de O.-L.-Vrouwkerk, voorgegaan door onze Bisschop Johan Bonny. Een overvolle kerk, ontroerende muziek gebracht door Maaike De Maeyer en het Adagiokoor o.l.v. Marc Wachters, begeleid op orgel door Els Jeurissen, waren de geschikte ingrediŽnten om een perfecte start van het feestweekend te hebben. Jan Mampaey en zijn team zorgden voor een geslaagd kader om de tentoonstelling te openen in aanwezigheid van onze Bisschop en de Burgemeester en het Schepencollege van Boom. Buitengewoon verrast waren we door het bezoek van E.H. Van Hilst, pastoor van Scherpenheuvel, in het gezelschap Patrick en Michael, zijn medewerkers. Een teken dat ook voor hen onze 200ste voetbedevaart indruk had gemaakt.

Zondag was het de zoete inval in het PC in de Hoogstraat. Na een drukke voormiddag met veel bezoek van groepen die de Mariabeelden in de Mariale optocht van Carl Deckers kwamen dragen, werd het even rustiger. Na de jubeltocht ontstond plots een stormloop op de pannenkoeken van Cois Van Hoye. Twee uren werd het een drukte van jewelste, zowel in de filmzaal, als in de tentoonstellingsruimte. Om 20 uur was er dan eindelijk rust voor ons bestuur: het geslaagde optreden van Willem Vermandere in een bijna uitverkochte zaal. Kortom: een tweede schitterend weekend op rij. Hieronder vindt u enkele sfeerbeelden.


De versie van de foto die U ziet, is beperkt qua bestandsgrootte en mogelijk niet geschikt om af te drukken. De foto's zijn van de hand van Michel Van Robbroeck, E.H. Louis Van Hoof, Frans, Frank, Fons en Omer. Een digitale kopie van de vertoonde fotoís kan U bestellen op ons secretariaat met vermelding "feest" en het nummer van de foto. Wij sturen de foto dan door naar uw elektronische postbus.

Foto's 3 t.e.m. 11: copyright Michel Van Robbroeck.Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die van het feestweekend zo'n groot succes maakten.

We danken De mensen van het Provinciaal domein Bokrijk en onze transporteur De Smet, want dankzij hen konden we onze koets nog eens laten bewonderen aan alle Bomenaars.

We danken ook Monseigneur Bonny en de voorgangers voor het opdragen van de dankviering, evenals Maaike De Maeyer, Els Jeurissen en het Adagiokoor o.l.v. Marc Wachters voor de prachtige muziek tijdens deze viering en het kosterteam van de O.-L.-Vrouwkerk voor hun onmisbare logistieke steun.

Onze dank gaat ook uit naar Jan en Nick Mampaey en hun team evenals naar Cois Van Hoye en echtgenote Yvonne voor het overvloedig voeden van de hongeren op zater- en zondag.

Verder danken we de fam. Veulemans, Bocam, Ten Boome, Chiro Jerubo, garage Hanswijk, het PC te Boom, Argus en onze talrijke leden die een document schonken, voor hun medewerking aan onze tentoonstelling.

Het gemeentebestuur van Boom, de kerkraad van de O.-L.-Vrouwparochie te Boom en Carl Deckers danken we tot slot voor hun steun en de goede samenwerkingOmdat 200 opeenvolgende jaren op bedevaart gaan niet evident is was er ook een camerateam van de VTM-nieuwsdienst met ons mee. Het verslag van onze voetbedevaart:

Sommige browsers ondersteunen dit filmpje niet. Klik dan op deze link om het filmpje te bekijken.