Menu:

NIEUWS

VOLGENDE VOETBEDEVAART:

21 en 22 mei 2022.

Meer weten...Bijkomende info via ons secretariaat 03/844.00.45

MUZIKANTEN:

Wenst u aan de voetbedevaart deel te nemen als muzikant, neem dan contact op met ons secretariaat 03/844.00.45

Ook in 2021 geen bedevaart naar O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel vanuit Boom.


Beste leden, sympathisanten en vrienden


Ook dit voorjaar blijft het coronavirus ieders doen en laten bepalen.

Gezien de huidige vooruitzichten lijkt ook een lightversie van onze bedevaart in het najaar niet langer haalbaar te zijn. Het bestuur heeft zijn voorbereidingen dan ook stopgezet.

We richten onze pijlen alvast op 2022 om van de bedevaart op 21 en 22 mei een topweekend te maken.

Hopelijk zien we elkaar daar terug in coronavrije omstandigheden. Hou het ondertussen veilig en gezond.


Het bestuur211de voetbedevaart naar O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel op 8 en 9 mei 2021 geannuleerd!!


Beste leden, sympathisanten en vrienden


Corona bepaalt ook in het voorjaar van 2021 nog in belangrijke mate het dagelijks leven van eenieder van ons. Binnen het bestuur van de Broederschap hebben we de afgelopen weken de actualiteit op de voet gevolgd om na te gaan of en op welke wijze een voettocht naar Scherpenheuvel mogelijk is dit voorjaar. Jammer genoeg hebben we moeten besluiten dat ook 2021 geen normale bedevaartstocht naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel mogelijk zal zijn. De geldende maatregelen laten vandaag niet toe dat we als bestuur de noodzakelijke voorbereidingen kunnen / mogen treffen om jullie een veilige tocht van Boom naar Scherpenheuvel te kunnen aanbieden. Uiteraard stelt ons dit diep teleur.

Als bestuur hebben we echter ook de optie open gelaten om mogelijk dit najaar alsnog een lightversie van onze bedevaart te organiseren. Het is vandaag echter nog te vroeg om daar concrete details over te kunnen geven, opnieuw omdat de geldende maatregelen nog te streng zijn om b.v.b. rustplaatsen te kunnen vastleggen.

We houden jullie op de hoogte en hopen jullie zo spoedig mogelijk te kunnen terugzien. Hou het ondertussen veilig en gezond en tot gauw!


Het bestuurViering te Scherpenheuvel van 12 september 2020 geannuleerd.


Beste bedevaarders, beste sympathisanten van onze Broederschap,


Tegen alle verwachtingen in blijft Covid-19 ook deze zomer ons doen en laten bepalen. Omwille van de opnieuw verstrengde maatregelen, zonder uitzicht op onmiddellijke verbetering, zien we ons genoodzaakt ook de viering van 12 september te Scherpenheuvel te annuleren.

We richten ons nu volop op de voorbereiding van het bedevaartweekend van 8 en 9 mei 2021.


Het secretariaatGeen voetbedevaart naar O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel in 2020.

Beste bedevaarders en sympathisanten,


De Coronacrisis houdt ons nu al een aantal weken stevig in de greep en heeft een zelden geziene impact op ons dagelijks professioneel en maatschappelijk functioneren. Ook onze voetbedevaart ontsnapt niet aan de wijze waarop we dagdagelijks met elkaar moeten omgaan. Aangezien er vandaag nog te veel vragen en onduidelijkheden zijn over de corona-maatregelen in het najaar, acht het bestuur het onhaalbaar om een kwaliteitsvolle voetbedevaart te organiseren waarbij we de veiligheid en gezondheid van eenieder van jullie kunnen garanderen. Met heel veel spijt heeft het bestuur daarom besloten om dit jaar geen voetbedevaart vanuit Boom naar O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel te organiseren.

We beseffen dat deze uitzonderlijke beslissing voor velen een teleurstelling betekent en dat we daardoor voor het eerst in ons bestaan niet met z’n allen een weekend samen onderweg kunnen zijn naar Onze-Lieve-Vrouw. Als bestuur zijn we er echter van overtuigd dat dit op vandaag de enige juiste en logische keuze is, hoe jammer ook. Jullie veiligheid en gezondheid primeert boven alles!

Het bestuur is wel ingegaan op de uitnodiging om op het geplande ogenblik van de bedevaart een bedevaartkaars te laten ontsteken in Scherpenheuvel. Op die manier hopen we dat jullie ook allemaal een beetje in gedachten ‘onderweg’ zijn op 16 & 17 mei.

Uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke beslissingen. Oorlogen hebben onze bedevaart niet klein gekregen, een hardnekkig virus zorgt er nu voor dat we onze bedevaart een jaartje moeten uitstellen. We werken daarom al met nog meer enthousiasme aan de voettocht van 2021!

Bedankt voor jullie begrip en blijf elkaar steunen in deze moeilijke tijden. Hou het veilig en denk aan eenieders gezondheid!


Het bestuur, beslissing van 24 april 2020.

Copyright © 2006 (Bart SCHEERS). Design by Andreas Viklund.

Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel Boom v.z.w.

Maatschappelijke zetel: Hoogstraat 28 te 2850 Boom.

RPR Antwerpen - Ondernemingsnummer 0629.766.263 - Vlaams Gewest